2021. ápr 17.

KOMPLEX SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS GYEREKJÓGÁVAL

írta: Brecz Vera
KOMPLEX SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS GYEREKJÓGÁVAL

Gyerekjóga oktatóképzés

img_0168.JPG

 

 „A jóga minden egyes emberre olyan hatással van, hogy elősegíti annak fejlődését, fizikai, mentális, érzelmi és spirituális jobblétét. A jóga az egész emberiségre üdvös hatású, ezért is nevezik szárvabhaumának = egyetemes kultúrának:”

B.K.S. IYENGAR

 

MIÉRT JÓ A GYEREKJÓGA?

A gyerekjógában megfelelően ötvöződik a fizikum és a psziché „karbantartása”, melynek hatására a szomatikus betegségek előfordulásának esélye a minimálisra csökkenhet, és egy életre megalapozhatja a gyerekekben a testmozgáshoz/jógához való ragaszkodást. A fejlesztő hatású mozgásos gyakorlatok alkalmazásával harmonikusan fejlődik a mozgáskordináció, az izomtónus, az egyensúlyérzék, az állóképesség, a testtudat és az idegrendszer, javul a koncentráció, a figyelem és a relaxációra való készség. A jóga mozgásanyagának, a megfelelő légzéstechnikának, illetve az önismereti és érzelmi intelligencia alakulásának elősegítésével és tudatos használatával hozzájárulhatunk a gyermekek harmonikus személyiségfejlődéséhez.

A KÉPZÉSRŐL:

A Komplex Személyiségfejlesztés Gyerekjógával oktatóképzés célja, hogy a gyerekjóga módszertanát komplexen, pszichológiai, gyermekfejlődéslélektani és mozgásfejlődési ismeretekkel kiegészítve ismertesse meg a leendő oktatóval. A képzés során elsajátított mozgás- és ismeretanyag által a gyerekjóga oktató képessé váljon gyermekek számára izgalmas, mozgalmas, szakmailag megalapozott, tudatosan felépített jóga órák tartására több korosztály számára is. (ovis, sulis, tini)

 AZ OKTATÓKÉPZÉS MOZGÁSOS GYAKORLATANYAGA:

Bemelegítő/Járás gyakorlatok · Helyváltoztató mozgások · Testtartás javító gyakorlatok  ·  Lúdtalp prevenciós gyakorlatok  ·  Erősítő gyakorlatok ·  Hajlékonyságot elősegítő gyakorlatok · Csavarások  ·Koncentrációt/egyensúlyérzéket fejlesztő gyakorlatok  ·  Fordított testhelyzetű gyakorlatok ·Légző/feszültségoldó gyakorlatok · Páros gyakorlatok · Relaxációs testtartások ·  Lateralitást elősegítő gyakorlatok · Egyéb mozgásfejlesztő módszerek 

ÍZELÍTŐ AZ OKTATKÉPZÉS TEMATIKÁJÁBÓL:

A jóga · A gyerekjóga céljai, feladatai · Gyermekek életkori sajátosságai/gyermeklélektan  · Anatómia/gyermek anatómiai ismeretek ·  A mozgásfejlődés ·  Ászanák  · Sorozatok a gyerekjógában ·  Páros gyakorlatok ·  Kiegészítő mozgásfejlesztő modulok a gyerekjógában · Légzés és stresszoldás a gyerekjógában ·Érzelmi intelligencia · Relaxáció a gyerekjógában · Egészséges életmódra nevelés · Koncentráció · Holisztikus módszerek alkalmazása a gyerekjógában · Eszközök, játékok a gyerekjógában ·  Oktatásmódszertan  ·  Az oktató személye ·  Önismeret ·  Rajzírás ·  Workshopok, táborok · Hogyan induljak el, mint gyerekjóga oktató? ·

VIZSGA:

Elméleti és gyakorlati részből is áll.

Amit a KÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐK számára biztosítunk:

Nemzetközi gyerekjóga oktatói tanúsítványt

  • Összeállított jegyzetet
  • Kidolgozott óravázlatokat, didaktikai terv ajánlót
  • Workshop ötleteket
  • Tábori tematikát
  • Jóga videókat
  • Marketing ötleteket, vállalkozói tanácsokat

 JELENTKEZÉS FELTÉTELE: Min. 1 éves jóga gyakorlói tapasztalat

RÓLAM: 

A jógával egészen kis gyermekként ismerkedtem meg, fordított módon először a meditációval és a mantrákkal édesapám révén, aztán később felnőttként az ászanákkal. Szinkronúszó válogatottságom után megmaradt a mozgás és a gyerekek szeretete. 19 éves koromban először edzőként foglalkoztam gyerekekkel, aztán koreográfusként vízben és szárazföldön egyaránt, majd később megismerkedtem a jóga testgyakorlati rendszerével, ami azóta is életem része.

2009 óta oktatatok jógát felnőtteknek és gyerekeknek, 2013 óta pedig astangát gyakorlok, melyhez az utóbbi időben a budokon jóga is csatlakozott.

Óvodapedagógusként diplomáztam, - szakdolgozatom témája a Gyerekjóga volt - majd később Life Coach, illetve tréneri képesítést is szereztem. Tanulmányaimat művészeti, és egyéb holisztikus szemléletű végzettségekkel is kiegészítettem pályám során. Tanítottam jógastúdiókban, óvodákban, de főként önálló oktatóként tevékenykedtem a kezdetek óta.

Több éve tartok iskolai jóga órákat heti rendszerességgel, a testnevelést kiegészítve egész osztályoknak, és szervezek különböző korosztályú gyerekeknek jóga és művészeti táborokat nyaranta.

2016 óta rendszeresen tartok gyerekjóga workshopokat, melyeken a jógán és mozgásfejlesztésen kívül önismereti eszközöket és különböző művészetterápiás elemeket is használok a gyerekek kiegyensúlyozott személyiségfejlődésének érdekében. Az évek során szerzett tudásomat szintetizáltam, és ötvöztem módszertanomban a jógában és az alkotásban is egyaránt megtalálható flow élményt.   Több, mint 400 tanított gyerek és két saját gyermekem édesanyjaként szerzett tapasztalataimat összegeztem a KOMPLEX SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ GYEREKJÓGA OKTATÓKÉPZÉS anyagának megalkotásában, hogy elősegíthessük a felnövő generáció tudatos, egészséges és boldog felnőtté válását.

 Jóga oktatói végzettségeim:

  • Gyerekjóga oktató (2009)
  • Gerincjóga oktató (2011)
  • Kismama jóga oktató (2012)
  • Babás-jóga oktató (2012)
  • Vinyasza Flow továbbképzés (2012)
  • RYT200 Asthanga oktató (2018)

 

Szólj hozzá

gyereknevelés jóga tudatos komplex személyiségfejlesztés gyerekjóga oktatóképzés gyerekjóga oktatóképzés