2018. aug 03.

ASTANGA TINIKNEK

írta: Brecz Vera
ASTANGA TINIKNEK

...mert a jóga mindenkié

img_8664.PNG
Astanga tiniknek?

Igen. Pattabhi Jois 12 éves volt, amikor elkezdett astangát gyakorolni, napjainkban már Indián kívül is számos országban kezdik el a fiatalabbak is ezt az irányzatot.

Egyre növekvő népszerűség nem véletlen. Az astanga metódusa egy komplex fejlesztő módszer mind a test mind az elme számára. A fizikai testnek egy kitűnő gyakorlás, melyben fő cél, az erő és hajlékonyság közötti egyensúly megtalálása. Erősít, ellenállóképességet fejleszt, hosszútávú gyakorlásával általános fizikai jólétet biztosít. Az elme számára segít kikapcsolni, segíthet a fiataloknak új technikát találni a stressz és feszültség levezetésére, miközben testük dolgozik. Segít a helyes légzés tudatosításában, a testtudat alakításában és a relaxáció elsajátításában. Nem utolsó sorban egy kiváló lehetőség új barátok szerzésére, közösségépítésre.

Kiknek ajánljuk az órát?

  • Ajánljuk olyan jógás múlttal rendelkező fiataloknak, akiknek már a gyerekjóga nem okoz kihívást, stabilan mozognak „jógaországban”, és szeretnének nehezebb ászanákkal is megismerkedni. (Ajánlott korosztály 10+)
  • Olyan tiniknek, akik még nem találkoztak a jógával, de szeretnének megismerkedni egy erősebb fizikai aktivitást igénylő irányzattal.

Mi történik az Astanga Junior órán?

  • A tini astanga nem egy kezdő astanga óra felnőtteknek. Mind felépítésében, mind időtartamában eltér a felnőttek számára tartott mysore, vagy vezetett órától.
  • A junior óra 60 perces, ezalatt minden alkalommal megcsináljuk a Napüdvözlet A, és B változatát, egyes álló és ülő pózokat. A fixen végzett gyakorlatok mellett minden órán megismerkedünk egy új ászanával a sorozatból, és az ászanához tartozó vinyászával, illetve a helyes légzéssel. Egyszóval részekre bontva ismerkedünk az egésszel.
  • Minden órán van légzőgyakorlat, és relaxáció savászanában, az életkori sajátosságokat figyelembe véve. A rendszeres gyakorlók később képessé válnak egy rövidebb 15-20 perces önálló otthoni gyakorlásra, illetve a későbbiekben a teljes első sorozat gyakorlására.

 

Hogy hol?

  • Szeptembertől
  • Dobsuli 16:00-17:00 /csütörtökönként

Várlak szeretettel!

 

 

 

Szólj hozzá

jóga astanga astangajóga astanga tiniknek